Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής 

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι ένα διεπιστημονικό τμήμα, που διαφέρει. Με τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα των μαθημάτων που παρέχει εξασφαλίζει στους φοιτητές τις απαιτούμενες γνώσεις ώστε να μπορούν να διαχειριστούν σφαιρικά και ολοκληρωμένα τον κλάδο της αγροδιατροφής, από την παραγωγή και τη μεταποίηση έως την κατανάλωση από τον άνθρωπο, συνειδητοποιώντας την άρρηκτη γνωσιακή σύνδεση των τροφίμων και ποτών με τη διατροφή του ανθρώπου.

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών διαθέτει ένα βασικό κορμό μαθημάτων και μια σειρά μαθημάτων επιλογής που αφορούν ειδικές θεματικές. 

Κάθε φοιτητής/τρια να έχει την ευελιξία να διαμορφώνει ένα προσωπικό «προφίλ» εκπαιδευόμενου  με βάση τα ενδιαφέροντα του/της.

Εστιασμένο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ενσωματώνει σύγχρονες και καινοτόμες εξειδικεύσεις αιχμής όπως:

Οι Φοιτητές/τριες

Οι φοιτητές/τριες εκπαιδεύονται στα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος που είναι άριστα εξοπλισμένα. Στα εργαστήρια υλοποιούνται ερευνητικά προγράμματα, δίνοντας  έτσι τη δυνατότητα στους φοιτητές/τριες να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους διευκολύνουν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας. 

Παράλληλα, αναπτύσουν γενικές δεξιότητες, όπως οργανωτικές, ομαδικότητα, διαχείριση κρίσεων, μέσα από πληθώρα δράσεων, όπως η συμμετοχή στην οργάνωση φεστιβάλ, φιλανθρωπικών δράσεων, σεμιναρίων επιχειρηματικότητας κ.α.

Δημιουργία ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού προφίλ αποφοίτου.

Οι απόφοιτοι του ΤΕΤΔ αποκτούν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα παρακολουθώντας το 4ετές πρόγραμμα σπουδών.

Γνωριμία με το Τμήμα

Επαγγελματικές Προοπτικές

Δημόσιος Τομέας

Ιδιωτικός τομέας

Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να εργαστούν:

Ταυτόχρονα, υπάρχουν απόφοιτοι του τμήματος που έχουν ιδρύσει την δική τους επιχείρηση.

Μερικές από τις εταιρείες που έχουν βρει εργασία απόφοιτοι/ες του τμήματος

Ιστορίες αποφοίτων 

Μύρινα, Λήμνος


Φοιτητική ζωή

Προσφέρεται μια πλούσια φοιτητική ζωή με πολλές επιλογές και εμπειρίες που σχετίζονται με τη βιωματική γνώση ενός ιδιαίτερα πλούσιου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Εξαιρετικές δραστηριότητες φοιτητικών ομάδων όπως περιηγήσεις, φωτογραφία, ομάδες μουσικής, χορού, θεάτρου, αθλημάτων όπως τένις, κωπηλασία, θαλασσίων σπορ, και πολλά άλλα.


Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Ερευνητική Δραστηριότητα

FacebookYouTubeLinkedInTwitter