Ημερίδες

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Παραδείγματα & Εφαρμογές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Ομάδες Φοιτητών»

Ξενοδοχείο Porto Palace, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 21 Απριλίου

Του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο ΣΒΒΕ για πρώτη φορά θέλοντας να προωθήσει και να προβάλει καλές πρακτικές συνεργασίας πανεπιστημίου και επιχειρήσεων σε όλο το τόξο της Βορείου Ελλάδος οργάνωσε την εν λόγω ημερίδα σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης τροφίμων & Διατροφής (ΤΕΤΔ).

Και τούτο γιατί μέλη του ΣΒΒΕ έχουν γνωρίσει από κοντά τις πρωτοβουλίες συνεργασίας του ΤΕΤΔ με τις επιχειρήσεις και πιστεύουν ότι είναι ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των συνεργασιών με επιχειρήσεις: α) στο επίπεδο της από κοινού δημιουργίας προϊόντων και συμμετοχής στον διαγωνισμό ecotrophelia,, β) στο επίπεδο της συνεργασίας με τις τοπικές επιχειρήσεις της Λήμνου, γ) στο επίπεδο της καλοκαιρινής δίμηνης πρακτικής άσκησης.

Στα αποτελέσματα της ως άνω συνεργασίας αναφέρθηκαν επιχειρηματίες του χώρου που έχουν ήδη συνεργασθεί με το Τμήμα.

Την ημερίδα παρακολούθησε και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης

Στο τέλος τους προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα 3 προϊόντα που οι φοιτητές παρήγαγαν το 2015 και συμμετείχαν με αυτά στον διαγωνισμό ecotrophelia 2015

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας στο επισυναπτόμενο αρχείο (pdf).