Ημερίδες

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕΒΤ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Ξενοδοχείο Αμαλία, ΑΘΗΝΑ, 8 Απριλίου, 2017

Του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Ο ΣΕΒΤ για πρώτη φορά στα χρονικά θέλοντας να προωθήσει και να προβάλει ως καλή πρακτική την συνεργασία που έχει εδραιωθεί μεταξύ αυτού και του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρότεινε και έγινε αποδεκτό την συν-διοργάνωση ειδικής ημερίδας στην Αθήνα.

Η συνεργασία του ΤΕΤΔ, εδώ και 8 χρόνια, αναπτύσσεται σε διάφορα επίπεδα κυρίως τα εξής:

1) Συνεργασία γι την εξεύρεση ομιλητών από τον ιδιωτικό τομέα για την ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ στην Λήμνο, που οργανώνει το Τμήμα ετησίως ως μέρος των μαθημάτων Εισαγωγή στην Βιομηχανία Τροφίμων Ι/ΙΙ

2) Συμμετοχή του Τ.Ε.Τ.Δ. στον φοιτητικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA που διοργανώνει από το 2011 ο ΣΕΒΤ με 3 τουλάχιστον ομάδες φοιτητών και αντίστοιχα προϊόντα

3) Συνεργασία για την εξεύρεση φορέων υποδοχής (εταιρειών τροφίμων) στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης των φοιτητών

4) Συμμετοχή μελών ΔΕΠ του Τ.Ε.Τ.Δ. σε επιτροπές της Πλατφόρμας Food for Life που συντονίζει στην Ελλάδα ο Σ.Ε.Β.Τ.


Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν αποτελέσματα των ως άνω συνεργασιών και τα 3 προϊόντα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2016.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 250 συμμετέχοντες από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό κόσμο των τροφίμων.

Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα 3 προϊόντα προϊόντα που οι φοιτητές παρήγαγαν το 2016 και συμμετείχαν με αυτά στον διαγωνισμό του 2016.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας στο επισυναπτόμενο αρχείο (Πρόγραμμα ημερίδας ΑΘΗΝΑ 2017)


Φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα στην ΑΘΗΝΑ, Απρίλιος 2017 (pdf)