Προσωπικό ΤΕΤΔ

Δρ. Γκατζιώνης Κωνσταντίνος

Θέση:  Πρόεδρος ΤΕΤΔ  /  Αν. Καθηγητής 

Αντικείμενο: Συμπεριφορά καταναλωτή, αισθητηριακή ανάλυση και βιοχημικές μεταβολές τροφίμων

Τηλ: (0030) 22540-83113

Η/Δ: kgkatzionis(at)aegean.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

2250    ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Θ & Ε)

3050    ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Θ & Ε)


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ Κωνσταντίνος Γκατζιώνης είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος και Αν. Καθηγητής με επίκεντρο τη συμπεριφορά καταναλωτή, αισθητηριακή ανάλυση και βιοχημικές μεταβολές τροφίμων. Η διδασκαλία και η έρευνά του υιοθετούν μια διεπιστημονική προσέγγιση στην εφαρμοσμένη έρευνα που αντιμετωπίζει βιομηχανικά προβλήματα και προκλήσεις καθώς και βασική έρευνα.

Ο Δρ Γκατζιώνης επωφελήθηκε από την έκθεση σε διάφορους κλάδους, πανεπιστήμια και πολιτιστικά περιβάλλοντα καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Πριν ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχει εργαστεί ως Assistant Professor στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του University of Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο (2013-2018) όπου και παραμένει Επίτιμος Ερευνητής. Έλαβε το πτυχίο του στην τεχνολογία τροφίμων από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως επιστήμονας τροφίμων και υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου στη βιομηχανία τροφίμων. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του πτυχίο στο Τμήμα Επιστημών Τροφίμων του University of Nottingham του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει εργαστεί ως Knowledge Transfer Partnership KTP associate στο ερευνητικού κέντρο της Pepsico και μετέπειτα ερευνητής στο University of Northampton.

Ο Δρ. Γκατζιώνης έχει συμμετάσχει σε μια σειρά επιτυχημένων προγραμμάτων για έρευνα και υποδομές που ξεπερνούν τα ~ 4,5 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» (Horizon2020), χρηματοδότησης από το βρετανικό ερευνητικό συμβούλιο BBSRC, εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης και χρηματοδότηση από τη βιομηχανία. Η ακαδημαϊκή του κουλτούρα περιλαμβάνει διασύνδεση και συνεργασίες με φορείς στην Ασία και την Αφρική, καθώς και συνεργασίες με εταιρίες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τροφίμων εντός της ΕΕ, που υλοποιούνται μέσω κοινοπραξιών, έργων και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Από το 2019 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Αιγαίου Α.Ε.

Ο Δρ. Γκατζιώνης έχει επιβλέψει και επιβλέπει μια πραγματικά πολυπολιτισμική ερευνητική ομάδα υποψήφιων διδακτόρων από πολλές χώρες, όπως η Ινδονησία, Ιταλία, Λίβανος, Μαλαισία, Σαουδική Αραβία, Ελβετία, Ουγκάντα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος και φυσικά την Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους έχουν πλέον αποφοιτήσει και κατέχουν θέσεις σε πανεπιστήμια και βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας, ο Δρ Γκατζιώνης έχει επιβλέψει >6 διδακτορικά και 40 μεταπτυχιακές διατριβές και μεταδιδακτορικούς ερευνητές και έχει συμμετάσχει στη διδασκαλία τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, μέσω διαλέξεων, εργαστηριακών ενοτήτων και επίβλεψης φοιτητών.

Ο Δρ. Γκατζιώνης ενδιαφέρεται για εφαρμοσμένη έρευνα για την αντιμετώπιση βιομηχανικών προβλημάτων και προκλήσεων καθώς και βασική έρευνα.

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για PhD ή MRes υπό την επίβλεψη του Δρ Γκατζιώνη μπορούν να επικοινωνούν μαζί του με η/μ στη διεύθυνση [kgkatzionis (at) aegean.gr] επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

• Διδακτορικό (Ph.D.), Department of food Science, University of Nottingham, UK

• B.Sc. στην Επιστήμη Τροφίμων, Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διαιτολογίας, ΑΤΕI Θεσσαλονίκης, Ελλάδα


ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δρ. Γκατζιώνης ενδιαφέρεται για εφαρμοσμένη έρευνα για την αντιμετώπιση βιομηχανικών προβλημάτων και προκλήσεων καθώς και βασική έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά καταναλωτή, αισθητηριακή ανάλυση και βιοχημικές μεταβολές τροφίμων.

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για PhD ή MRes υπό την επίβλεψη του Δρ Γκατζιώνη μπορούν να επικοινωνούν μαζί του με η/μ στη διεύθυνση [kgkatzionis (at) aegean.gr] επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ερευνητικά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου ConusmerLab:

www.sensory.gr 


ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ