Προσωπικό ΤΕΤΔ

Δρ.  Νασοπούλου Κωνσταντίνα

Θέση: Επίκουρη Καθηγήτρια

Αντικείμενο: Τεχνολογία και Ποιότητα Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης

Τηλ: (0030) 22540-83124

Η/Δ: knasopoulou(at)aegean.gr

Ιστοσελίδες:Google Scholar, Scopus

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

3400       ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Θ & Ε)   

3200       ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

3300       ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

3750       ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Έλαβε πτυχίο  Χημείας (2003), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χημεία Τροφίμων (2005) και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημεία (2009) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε σε Ερευνητικά Προγράμματα του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2009-2012) και του Εργαστηρίου Βιολογίας, Βιοχημείας και Φυσιολογίας του Ανθρώπου και των Μικροοργανισμών του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών (2012-2013). Έλαβε υποτροφία από το Ευρωπαϊκό  Οργανισμό COST FA1103 (European Cooperation in Science and Technology): “Endophytes in Biotechnology and Agriculture” για τη διεξαγωγή Short Term Scientific Mission (STSM) στο Department of Biology, University of Oulu, Finland (06/2012-07/2012) και από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για σύντομη Μεταδιδακτορική Εκπαίδευση (Short Term Post Doctorial Education) στο Department of Diabetes and Cardiovascular Science, University of Highlands and Islands, UHI, Inverness College - Centre of Health Science, Scotland, UK (05/2014-07/2014). Από το 2014 έως το 2018 εργάζεται στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως Διδάσκουσα στη βαθμίδα του Λέκτορα βάσει του Π.Δ. 407/80 με γνωστικό αντικείμενο την Τεχνολογία και Ποιότητα Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και από το 2018 έως και σήμερα εργάζεται στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως Επίκουρη Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο την Τεχνολογία και Ποιότητα Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης.

Είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη ενός Ερευνητικού Προγράμματος ΕΔΚ, έχει συμμετάσχει σε 8 ερευνητικά προγράμματα ως ερευνήτρια, έχει δημοσιεύσει 29 πρωτότυπες εργασίες και άρθρα ανασκόπησης σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 1 βιβλίο και 3 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους. Έχει ανακοινώσει το ερευνητικό της έργο σε δεκάδες Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια, είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής (Μember of the Εditorial Board) 6 διεθνών επιστημονικών περιοδικών και έχει διατελέσει προσκεκλημένη συντάκτρια (Guest Editor) 2 ειδικών τευχών του Επιστημονικού Περιοδικού Marine Drugs (MDPI - Open Access Publishing) (ISSN 1660-3397) (I.F.: 3,772), με τίτλους: α)“Marine Functional Food Products – Cardiovascular Diseases” και β) "Marine Functional Food Products - Cardiovascular Diseases 2020". Είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη Εξ Αποστάσεως Εκπαιδευτικού Προγράμματος (e-learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2015 ήταν Επιστημονική Υπεύθυνη της συμμετοχής ομάδας φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παραγωγής οικολογικών και καινοτόμων τροφίμων και ποτών “Ecotrophelia 2015”, με την παραγωγή του προϊόντος “Τartique”, το οποίο απέσπασε το τιμητικό βραβείο “Καλύτερης Παρουσίασης”.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ


ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ


Παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ Για Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα