Faculty

Dr. Anagnostis Argiriou

Position: Professor

Subject: Διαχείριση Καινοτομίας στα Τρόφιμα

Phone: (0030) 22540-83127

Email: argyriou(at)aegean.gr

Webpages: Google Scholar, Scopus

COURSES

1300 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι

1650 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙI


RESEARCH INTERESTS

Το πεδίο των επιστημονικών ενδιαφερόντων του είναι η μελέτη της γενετικής και επιγενετικής ρύθμισης των μεταβολικών οδών στον άνθρωπο, ο ρόλος της διατροφής στην εμφάνιση ασθενειών καθώς και η αξιοποίηση των τεχνολογιών υψηλής απόδοσης και ανάλυσης (multi-omics) για τη βελτίωση ποιοτικών χαρακτηριστικών φυτών και ζώων, διατροφικών χαρακτηριστικών καθώς και η ιχνηλασιμότητα και ασφάλεια τροφίμων στα πλαίσια της λογικής της ενιαίας υγείας (OneHealth). Επί του παρόντος, στη θέση του καθηγητή, διδάσκει τη θεματική της Διαχείρισης Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή και υλοποιεί μια σειρά ερευνητικών έργων με επιχειρήσεις για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων διατροφής με βιώσιμο τρόπο. Επιπλέον συνεργάζεται για την οργάνωση του Συνεργατικού Σχηματισμού στην Αγροδιατροφή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επιχειρήσεις τροφίμων, συλλόγους και δημόσιες αρχές για την βιώσιμη ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού οικοσυστήματος. Τα τελευταία πέντε χρόνια συμμετείχε/τέχει σε 26 Εθνικά και Διεθνή Ερευνητικά Έργα ως Συντονιστής ή Κύριος Ερευνητής.


SELECTED PUBLICATIONS

Google Scholar