Faculty

Dr. Konstantina Nasopoulou

Position: Assistant Professor

Subject: Τεχνολογία και Ποιότητα Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης

Phone: (0030) 22540-83124

Email: knasopoulou(at)aegean.gr

Webpages: Google Scholar, Scopus

COURSES

3400 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Θ & Ε)

3200 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

3300 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

3750 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


EDUCATION

Μεταδιδακτορική εκπαίδευση (Short Term Post Doctorial Education, Υποτροφία από IKY). Department of Diabetes and Cardiovascular Science, University of Highlands and Islands, UHI, Inverness College - Centre of Health Science, Scotland, UK. «In vitro study of fish phospholipids vasodilator potentiality in porcine coronary arteries», (05/2014-07/2014).

Μεταδιδακτορική εκπαίδευση (Short Term Scientific Mission, Υποτροφία από Cost Action: FA1103). Department of Biology, University of Oulu, Finland. «Study of strawberry (F. ananassa) and M. extorquens cells for the biosynthesis of strawberry flavour», (06/2012-07/2012).

Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.): Τμήμα Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Μελέτη των Δραστικών Λιποειδών Ψαριών Ιχθυοτροφείου και Ελεύθερης Αλιείας ως προς τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα», (2005-2009)

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (M.Sc.): Τμήμα Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Σύγκριση Λιποειδών με Αντιαθηρωματική Δραστικότητα στα Ψάρια: Tσιπούρα (Sparus aurata) και Λαβράκι (Dicentrarchus labrax) Ιχθυοτροφείου και Ελεύθερης Αλιείας» (2003-2005)

Πτυχίο (Β. Sc.): Τμήμα Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1997-2003)


RESEARCH INTERESTS

Σχεδιασμός νέων λειτουργικών τροφίμων ζωικής προέλευσης εναρμονισμένων με τον Κανονισμό 1924/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περί Ισχυρισμών Διατροφής και Υγείας στα τρόφιμα

Μελέτη της ποιότητας τροφίμων ζωικής προέλευσης εξετάζοντας:

την θρεπτική αξία των λιποειδικών μικροσυστατικών τροφίμων ζωικής προέλευσης της Μεσογειακής Διατροφής, αναφορικά με την καρδιο-προστατευτική τους δράση, εστιάζοντας στην μελέτη των μηχανισμών της θρόμβωσης και της φλεγμονής και αξιολογώντας την αντιαθηρογόνο και αγγειοδιασταλτική δράση των λιποειδικών συστατικών των τροφίμων

την ασφάλεια των τροφίμων

τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων και

την διατηρισημότητα των τροφίμων


SELECTED PUBLICATIONS

Google scholar